Eieren

Gepubliceerd op 22 maart 2021

Eieren zijn een van de meest veelzijdige en voedzame ingrediënten in onze keuken. Ze vormen de basis van talloze gerechten en kunnen op verschillende manieren worden bereid.​

Voedingswaarde van eieren

  • Rijk aan hoogwaardige eiwitten​

  • Bevatten essentiële aminozuren​

  • Bron van vitamines zoals B12, D en A​

  • Leveren mineralen zoals ijzer en selenium​

Tips voor het koken van een perfect zachtgekookt ei

  1. Breng water aan de kook in een pan.​

  2. Gebruik eieren op kamertemperatuur voor een gelijkmatige garing.​

  3. Laat de eieren voorzichtig in het kokende water zakken.​

  4. Kook ze gedurende 4 tot 5 minuten voor een zachtgekookt ei met een vloeibare dooier.​

  5. Haal de eieren uit het water en spoel ze kort onder koud water om het kookproces te stoppen.

Previous
Previous

Cassettebandjes

Next
Next

Ongenode gast