Bruine bonen uit Zeeuws-Vlaanderen

Gepubliceerd op 21 februari 2019

75% van de bruine bonen in Nederland komt uit Zeeuws-Vlaanderen, met name uit Biervliet. Daar zijn 30 telers lid van de 'Bruine Bonen Telers Vereniging Biervliet en omstreken'. Door de Zeeuwse klei, de vele zonuren en het milde klimaat is de productie in Zeeland zo groot. Een bruine boon bevat veel eiwitten en vezels. Dat, in combinatie met de vele mineralen en vitaminen, maakt dat ze een goede vleesvervanger zijn. En niet alleen geschikt zijn om in de winter te worden gegeten. Wat te denken van deze salade:​https://margotverhaagen.nl

  • Kook 100 gram snijbonen beetgaar.​

  • Snij 4 gekookte aardappelen in plakjes.​

  • Snij 2 uien in ringen en maak 2 tomaten schoon en snij deze in partjes.​

  • Laat een blik bruine bonen uitlekken en maak een dressing van citroensap, zout, peper en olijfolie.​

  • Hussel alles door elkaar en bestrooi met verse peterselie.​

Ook zonder vlees een lekker hapje!​

Previous
Previous

Kersentijd

Next
Next

Oestours; leuk en leerzaam uitje