Kreeft eten: een culinaire herinnering aan Indonesië
Gepubliceerd op 13 mei 2015
Van alle sterrenbeelden vind ik de kreeft het smakelijkste. Zelf ben ik een echte waterman. Niet dat ik nu heel erg in astrologie geloof, maar in de omschrijvingen van dit sterrenbeeld herken ik mezelf toch wel enigszins. Ik heb zelfs een keer mijn sterrenbeeld laten trekken. Geboortedatum, plaats en tijd invoeren en dan maar kijken wat eruit komt. Best interessant.
Een van de Mannen is kreeft trouwens. Dat schijnen verzorgende types te zijn, best netjes en…
Toch zie ik een kreeft liever op het bord. Of zo uit de hand.
Ooit, jaren geleden in Indonesië, bestelden we een kreeft bij een vissersman. Het was vroeg in de ochtend op het strand. In de middag kwam hij terug van de vangst, druipend van het water. Hij stelde voor om de kreeft ook voor ons te bereiden. Dat leek ons een goed plan.
Ik geloof niet dat ik ooit een lekkerdere kreeft at dan daar, in the middle of nowhere, ergens in Indonesië. Op de barbecue, met de plaatselijke specerijen en natuurlijk supervers.
De volgende dag zagen we hem niet meer, helaas. Anders hadden we alsnog een bestelling gedaan en misschien nog een paar dagen daar aan het strand vastgeplakt. Toch zijn we de volgende dag doorgereisd.