Aardbeien zijn lekker voor Moederdag

Het schijnt zo te zijn dat de week voor Moederdag er meer aardbeien verkocht worden. En dat komt goed uit bij Boerderijwinkel Tollenaar in Hoek.
“Iedere dag hebben we nieuwe aanvoer van verse aardbeien,” vertelt Janneke Tollenaar.

Ze vertelt alleen niet graag waar de aardbeien precies vandaan komen. Uit Zeeuws-Vlaanderen, dat wel.
“Maar bij welke teler we ze inkopen, dat houden we het liefst voor onszelf, want anders gaat iedereen ze daar kopen, ook onze concurrenten, en dat willen we liever niet,” lacht ze.

“Onze boerderijwinkel bestaat al meer dan 25 jaar en we proberen iedere keer weer de beste spullen te leveren en de klanten zo goed mogelijk te bedienen. Daar vechten we voor,” zegt ze stellig.
“Daarom proberen we zoveel mogelijk groente en fruit uit de buurt te halen en hier te verkopen. Aardappelen, uien, bloemkool en nu natuurlijk asperges.”

De aardbeien die we momenteel verkopen zijn de Elsanta’s, een van de meest geteelde rassen. Doordat deze aardbei stevig is en zo iedere dag van het land rechtstreeks hiernaartoe gebracht wordt, is de houdbaarheid langer en is er minder kans op schimmel.
“Maar het gaat natuurlijk om de smaak, en die is heerlijk. Daarom verkopen we er ook zoveel van,” lacht ze.

Aardbeien recept voor Moederdag

Aardbeien zijn lekker in een salade!
Neem 100 gram veldsla en verdeel deze over 4 borden. Voeg stukjes gesneden Zeeuwse geitenkaas toe, wat walnoten en in schijfjes gesneden aardbeien. Besprenkel met olie en balsamicoazijn en meng voorzichtig door elkaar.

Niet alleen lekker op Moederdag!

Previous
Previous

Rabarberweek

Next
Next

Zeekraal, lamsoor, zalm en een bearnaisesaus