Fruit, fruit en nog eens fruit: zomer op z’n best

Gepubliceerd op 6 juli 2015

Het seizoen is volop begonnen. Fruit in overvloed. Aardbeien, frambozen, aalbessen, zwarte bessen, kersen en mijn favorieten: bramen.

En alles is op de pluk. Soms mag je zelf plukken, soms staan er stalletjes langs de weg met vers geplukt fruit, als het nog niet op is natuurlijk.

Ik maakte aardbeienjam met gember. Niet te veel suiker erbij, want dan proef je de aardbeien niet meer.

Snoepje van rood fruit

Een simpel, gezond en lekker tussendoortje van rood fruit.

Ingrediënten:

  • 250 gram rood fruit

  • 150 milliliter sinaasappelsap

  • 6 gelatineblaadjes

  • Citroenrasp naar smaak

Bereiding:

  1. Kook het fruit met het sinaasappelsap.

  2. Week de gelatineblaadjes en voeg toe.

  3. Voeg een beetje citroenrasp toe voor extra smaak.

  4. Meng alles in de blender, maar niet te fijn, zodat je nog ziet welk fruit erin zit.

  5. Laat afkoelen in de koelkast of, bij warm weer, in de vriezer.

Dit kun je met bijna elk fruit maken. Gezond en heerlijk verfrissend!

Previous
Previous

Kersentijd: geniet van verse Zeeuwse kersen

Next
Next

De eerste oester: van twijfel naar delicatesse