Fruit, fruit en nog eens fruit: zomer op z’n best
Gepubliceerd op 6 juli 2015
Het seizoen is volop begonnen. Fruit in overvloed. Aardbeien, frambozen, aalbessen, zwarte bessen, kersen en mijn favorieten: bramen.
En alles is op de pluk. Soms mag je zelf plukken, soms staan er stalletjes langs de weg met vers geplukt fruit, als het nog niet op is natuurlijk.
Ik maakte aardbeienjam met gember. Niet te veel suiker erbij, want dan proef je de aardbeien niet meer.
Snoepje van rood fruit
Een simpel, gezond en lekker tussendoortje van rood fruit.
Ingrediënten:
250 gram rood fruit
150 milliliter sinaasappelsap
6 gelatineblaadjes
Citroenrasp naar smaak
Bereiding:
Kook het fruit met het sinaasappelsap.
Week de gelatineblaadjes en voeg toe.
Voeg een beetje citroenrasp toe voor extra smaak.
Meng alles in de blender, maar niet te fijn, zodat je nog ziet welk fruit erin zit.
Laat afkoelen in de koelkast of, bij warm weer, in de vriezer.
Dit kun je met bijna elk fruit maken. Gezond en heerlijk verfrissend!