Wat eten we komende week? Een week vol seizoenslekkers

Wat eten we komende week?

Gepubliceerd op 21 augustus 2015

Er zijn volop groenten te verkrijgen deze maanden. Fiets dus eens een rondje en koop onderweg lekkers. Vaak is het onbespoten en verser kan het niet.

Een boodschappenlijstje maken is niet nodig. Wat er is, daar gaan we mee aan de slag. Makkelijke tips voor een smakelijk en simpel weekje.

Maandag: Salade Niçoise met sperziebonen

Het is sperziebonentijd, dus we starten de week met een salade Niçoise.

  • Sperziebonen

  • Spekjes (of ansjovis voor een mediterrane twist)

  • Tonijn uit blik

  • Nieuwe aardappelen

  • Hardgekookte eieren

  • Olijfolie en zwarte peper

Makkelijk, voedzaam en snel klaar.

Dinsdag: Zomerbietensalade met geitenkaas

Kook de zomerbietjes en snij ze in dunne plakjes.

  • Verschillende soorten sla

  • Fijn gesneden sjalotje

  • Geroosterde pijnboompitten

  • Veel kruimelige Zeeuwse geitenkaas

  • Balsamico van ’t Zeeuws Duyn

Serveer met een boerenboterham besmeerd met Zeeuwse roomboter.

Woensdag: Bloemkoolcouscous met lamsgehaktballetjes

Vermaal een bloemkool in de keukenmachine en maak hier een couscous van.

  • Stukjes verse abrikoos

  • Verse kruiden

  • Olijfolie

  • Lente-ui

Lekker met gehaktballetjes van Zeeuws lamsgehakt en een yoghurt-koriandersausje.

Donderdag: Harderfilet met venkel en courgette

Vandaag een vers visje op het bord. Harder is een heerlijke, Zeeuwse vis.

  • 4 harderfilets, droog gedept

  • Olijfolie, zout, peper en raz el hanout

  • Venkel, courgette en krielaardappeltjes

Bak de filets eerst op de huid in een hete pan met olijfolie. Draai ze om als het vlees wit is en bak ze kort verder.

Vrijdag: Kaasplankje met zuurdesembrood en jam

Het weekendgevoel begint al op vrijdag.

  • Verschillende soorten Zeeuwse kaasjes

  • Eventueel een zelfgemaakt worstje van de slager

  • Zuurdesembrood

  • Pot zelfgemaakte jam

  • Seizoenssalade met linzen

  • Goed glas wijn

Maak kleine 'gebakjes' van brood, kaas en jam.

Vorige
Vorige

Van haver tot gort: de terugkeer van Zeeuwse biologische havermout

Volgende
Volgende

Zeeuwse bramen: de glanzend blauwzwarte vrucht van augustus