Wat eten we komende week? Een week vol seizoenslekkers
Wat eten we komende week?
Gepubliceerd op 21 augustus 2015
Er zijn volop groenten te verkrijgen deze maanden. Fiets dus eens een rondje en koop onderweg lekkers. Vaak is het onbespoten en verser kan het niet.
Een boodschappenlijstje maken is niet nodig. Wat er is, daar gaan we mee aan de slag. Makkelijke tips voor een smakelijk en simpel weekje.
Maandag: Salade Niçoise met sperziebonen
Het is sperziebonentijd, dus we starten de week met een salade Niçoise.
Sperziebonen
Spekjes (of ansjovis voor een mediterrane twist)
Tonijn uit blik
Nieuwe aardappelen
Hardgekookte eieren
Olijfolie en zwarte peper
Makkelijk, voedzaam en snel klaar.
Dinsdag: Zomerbietensalade met geitenkaas
Kook de zomerbietjes en snij ze in dunne plakjes.
Verschillende soorten sla
Fijn gesneden sjalotje
Geroosterde pijnboompitten
Veel kruimelige Zeeuwse geitenkaas
Balsamico van ’t Zeeuws Duyn
Serveer met een boerenboterham besmeerd met Zeeuwse roomboter.
Woensdag: Bloemkoolcouscous met lamsgehaktballetjes
Vermaal een bloemkool in de keukenmachine en maak hier een couscous van.
Stukjes verse abrikoos
Verse kruiden
Olijfolie
Lente-ui
Lekker met gehaktballetjes van Zeeuws lamsgehakt en een yoghurt-koriandersausje.
Donderdag: Harderfilet met venkel en courgette
Vandaag een vers visje op het bord. Harder is een heerlijke, Zeeuwse vis.
4 harderfilets, droog gedept
Olijfolie, zout, peper en raz el hanout
Venkel, courgette en krielaardappeltjes
Bak de filets eerst op de huid in een hete pan met olijfolie. Draai ze om als het vlees wit is en bak ze kort verder.
Vrijdag: Kaasplankje met zuurdesembrood en jam
Het weekendgevoel begint al op vrijdag.
Verschillende soorten Zeeuwse kaasjes
Eventueel een zelfgemaakt worstje van de slager
Zuurdesembrood
Pot zelfgemaakte jam
Seizoenssalade met linzen
Goed glas wijn
Maak kleine 'gebakjes' van brood, kaas en jam.